3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgogas (ķirši, avenes, mellenes, upenes, jāņogas u.c.)1 kgcukurs1 ldegvīns
Pagatavošana
1
3 l burkā liek ogas, neaizpildot vairāk par 80% no burkas, virsū uzber cukuru. Atstāj uz dažām dienām cukuru izkust. Kad cukurs izšķīdis ogu sulās, pārlej masu ar šņabi.
2
Burku slēgtā veidā noliek uz palodzes saules gaismā vai arī tumšā istabas kaktā. Katru dienu ietiecams vismaz divas reizes burku pakratīt, lai sastāvdaļas sajaucās.
3
Pēc 30-40 dienām būs izveidojies gatavs liķeris. To var glabāt tāpat burkā, bet labāk pārliet glītākā pudelē, un rotājumiem ielikt dažas svaigas ogas.
Svarīgi liķiera gatavošanā neizmantot jau bojātas ogas.
Iesūtīja: red
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit