bulciņas maize maizītes baltmaize
Foto: Shutterstock
Cepeškrāsnī cepta, svaiga un garda paniņu bulciņmaize, kas derēs gan burgeru gatavošanai, gan dažādu pildījumu smērēšanai.
200Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

750 gkviešu milti0.5 TKsāls2.5 TKsausais raugs300 mlpaniņas1 gab.ola

Pagatavošana

1

Receptē mīcīšana prasīs aptuveni 10 minūtes, raudzēšana, kamēr dubultojas apjomā, 90 minūtes (istabas temperatūrā, bet maizes mašīnā varētu būt 45 minūtes).

2

Bļodā sajauc miltus ar sāli un rūpīgi samaisi ar dakšiņu. Raugu atsevišķā traukā sajauc ar paniņām, samaisi un atstāj uzrūgt.

3

Miltu bļodai pamazām lej klāt paniņas un maisi, lai veidojas viendabīga mīkla. Turpini mīcīt mīklu, līdz tā kļūst elastīga un nelīp pie rokām.

4

Uzrūgušo mīklu sadala 12-18 daļās un veido bumbiņas, kuras liek uz plāts ar cepamo papīru un pārsedz ar dvieli.

5

Raudzē vēl vismaz 45 minūtes istabas temperatūrā.

6

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādus karstu.

7

Pārsmērē bulciņas ar olu, kas ir sakulta ar 1 ēdamkaroti ūdens.

8

Ja vēlas, pārkaisa ar sēkliņām (ķirbju, saulespuķu, sezama).

9

Cep cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes.

Iesūtīja: Diankin

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!