kartupeļu krēmzupa
Foto: Shutterstock
Parmantjē - sātīga, aromātiska un vienkārši pagatavojama kartupeļu krēmzupa franču gaumē. Īpaši labi garšos, pasniegta ar pannā apčurkstinātiem bekona kubiņiem.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
100 gsviests500 gkartupeļi100 gsīpoli500 gvistas buljons sāls1 gab.lauru lapa maltie pipari1 olas dzeltenums200 gsaldais krējums

Pagatavošana

1

Katlā izkausē sviestu, ieliek gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sagrieztus sīpolus, nosedz ar vāku un, periodiski apmaisot, sautē aptuveni 15 minūtes.

2

Kad sīpoli kļūst zeltaini brūni, pievieno buljonu, sāli, lauru lapu, piparus un vāra uz lēnas uguns vēl 5-7 minūtes.

3

Tad izņem lauru lapu un dārzeņus izberž caur sietu. Iegūto biezeni liek katlā ar buljonu, pielej saldo krējumu, kas sakults ar olas dzeltenumu, uzvāra līdz burbulim, pieliek sāli un piparus pēc garšas.

4

Pasniedz, pārkaisot ar pannā apbrūninātiem kūpināta cauraudzīša vai bekona kubiņiem, bet ja kādu iemeslu dēļ atturies no gaļas, tad pārkaisi zupu ar grauzdiņiem vai sausā pannā apgrauzdētām sēkliņām.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!