Foto: Shutterstock
Gards svētku galda papildinājums pēc gavēņa.
720Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgbiezpiens100 grozīnes100 gaprikozes100 gmarmelāde200 gsviests250 gcukurs4 olu dzeltenumi vaniļas cukurs rīvēta citrona miziņa0.5 citrona sula0.25 TKmalts vai sauss ingvers500 gsaldais krējums

Pagatavošana

1

Biezpienu saberž viendabīgā masā (samalt caur gaļas mašīnu, sablendēt, samīcīt).

2

Rozīnes, aprikozes un marmelādi sagriež gabaliņos. Var pievienot arī mandeles un sukādes - tikpat daudz(pa 100g).

3

Sviestu izkausē un atdzesē.

4

Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru. Vaniļas cukuru liek pēc patikas.

5

Sakultajām olām pievieno rīvēta citrona miziņu un 1/2 citrona sulu.
Iekuļ atdzesētu, kausētu sviestu. Pievieno biezpienu un maisa, līdz iegūst viendabīgu konsistenci.

6

Pievieno aprikozes, rozīnes un 1/4 TK maltu ingveru (aizvietoju ar sauso ingveru).

7

Saldo krējumu ielej traukā un saputo. Putukrējumu iecilā biezpiena masā. Iecilā gabaliņos sagrieztu marmelādi.

8

Sietā ieklāj marli un visu gatavo masu pārliek sietā uz marles. Marli pārliek pāri pashai, uzliek šķīvi un smagumu. Liek ledusskapī aptuveni uz diennakti, lai notek liekais šķidrums.

Notecējis ~100g saldu suliņu (to rītdien pievienošu pankūku mīklai).

Iesūtīja: Klēra

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!