Sastāvdaļas
Pagatavošana
Biezpienu saberž viendabīgā masā (samalt caur gaļas mašīnu, sablendēt, samīcīt).
Rozīnes, aprikozes un marmelādi sagriež gabaliņos. Var pievienot arī mandeles un sukādes - tikpat daudz(pa 100g).
Sviestu izkausē un atdzesē.
Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru. Vaniļas cukuru liek pēc patikas.
Sakultajām olām pievieno rīvēta citrona miziņu un 1/2 citrona sulu.
Iekuļ atdzesētu, kausētu sviestu. Pievieno biezpienu un maisa, līdz iegūst viendabīgu konsistenci.
Pievieno aprikozes, rozīnes un 1/4 TK maltu ingveru (aizvietoju ar sauso ingveru).
Saldo krējumu ielej traukā un saputo. Putukrējumu iecilā biezpiena masā. Iecilā gabaliņos sagrieztu marmelādi.
Sietā ieklāj marli un visu gatavo masu pārliek sietā uz marles. Marli pārliek pāri pashai, uzliek šķīvi un smagumu. Liek ledusskapī aptuveni uz diennakti, lai notek liekais šķidrums.
Notecējis ~100g saldu suliņu (to rītdien pievienošu pankūku mīklai).
Iesūtīja: Klēra