Foto: Privātais arhīvs
"Sen zināmās un gardās peldošās salas - gards deserts īstiem kārumniekiem. Es izmantoju lauku olas, tāpēc vaniļas mērce sanāca tik skaisti dzeltena," recepti iesaka mūsu lasītāja Kristīne Henzele.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 glāzespiens4 gab.olas6 ĒKcukurs naža galssāls pēc garšasvaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Katliņā lej pienu un uzvāra, tad samazina liesmu līdz minimumam.

2

Olu baltumus atdala no dzeltenuma un saputo biezās putās, kad putas stingras pievieno 2 ĒK cukura un visu kopā saputo.

3

Saputoto baltumu ar karoti ielaiž verdošajā pienā, ātri apvāra no abām pusēm, tad izņem salas ar putu karoti un saliek šķīvī.

4

Olu dzeltenumus saputo ar atlikušo cukuru un vaniļas cukuru, pielej nedaudz karsta piena, samaisa un ielej pienā.

5

Maisījumu karsē, līdz tas sabiezē.

6

Garšai pievieno mazliet šķipsnu sāls

7

Dzeltenuma maisījumu lej bļodā pie salām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!