60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
1 kgmaltā gaļa4 gab.olas400 gmilti1 gab.sīpols sāls pipari
Pagatavošana
1
Sagatavo maltās gaļas masu - maltajai gaļai pievieno 2 olas, smalki sakapātu sīpolu, sāli un piparus.
2
Sagatavo mīklu - miltos iejauc 2 olas, nedaudz sāli un pievieno tik daudz ūdens, līdz iegūst biezu masu, ko var mīcīt ar rokām.
3
Mīklu izrullē plānā kārtā un uz tās klāj maltās gaļas kārtu. Tad mīklu ar gaļu satin kā tradicionālo ruleti un ar asu nazi sagriež nelielos gabaliņos.
4
Pelmeņus liek vārošā ūdenī, kuram pievienota sāls, daži melnie pipari un lauru lapa, var pievienot buljona kubiņus.
5
Ja vēlas, pelmeņus var apcept pannā, pārliet ar buljonu un sautēt zem vāka vai cepeškrāsnī.
6
Kad pelmeņi uzpeld, vāra 4-5 minūtes.
Pasniedz siltus ar krējumu, majonēzi, tomātu mērci, kā nu kurš vēlas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit