Sastāvdaļas
Pagatavošana
Mīkla: kokosriekstu skaidiņas uz sausas pannas apgrauzdē, kamēr sāk smaržot, atdzesē.
Mīkstu sviestu ar mikseri saputo, pakāpeniski ieputo cukuru un vaniļas cukuru.
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem.
Kad cukurs izkusis, pa vienam ieputo dzeltenumus (katru ~ ½ minūti).
Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, izsijā un pa daļām pamīšus ar kokosriekstu skaidiņām iemaisa sviesta - olu masā (ar mikseri, bet ar minimālo ātrumu).
Olu baltumus saputo ļoti stingrās putās un ar divu dakšiņu palīdzību uzmanīgi iecilā mīklā.
Tortes formu vai silikona veidni ietauko un izkaisa ar miltiem vai rīvmaizi.
Liek iekšā mīklu, izlīdzina.
Cep sakarsētā krāsnī ~ 30 minūtes. Izņem no krāsns, 10 minūtes ļauj atdzist formā, pēc tam izņem un ļauj atdzist pilnībā (vislabāk uz režģa).
Virsmai: Persikus kārtīgi notecina un ar virtuves salveti nosusina. Divas skaistākās pusītes atliek malā dekorēšanai. Pārējos persikus sagriež kubiņos vai šķēlēs. Uz biskvīta liek persiku gabaliņus tā, lai visa virsma noklāta.
Ar blenderi kārtīgi sasmalcina 18 "Rafaello" konfektes.
500 ml krējuma nedaudz ieputo, tad pievieno 2 paciņas stindzinātāja (vai 3 līdzenas TK labas kvalitātes kukurūzas cietes) un kārtīgi saputo. Iemaisa "Rafaello" masu.
Izņem torti no veidnes. Saputo atlikušo krējumu ar stindzinātāju, pieliekot nedaudz cukura. Nosmērē tortes virsu un, ja vēlas, malas, dekorē ar persiku šķēlēm, pārkaisa ar apgrauzdētām kokosriekstu skaidiņām.
Iesūtīja: Nora