Sagatavo nūdelēm mīklu: 3/4 glāzes (100 g) miltu izsijā uz dēļa, miltu vidū izveido padziļinājumu, iesit tanī 1 olu, pieliek gabaliņu sviesta rieksta lielumā (10 g), mazliet sāls. Mīklu izmīca, lai tā būtu irdena, izveltnē pēc iespējas plānā kārtā un atstāj, lai apžūst.
Apžuvušo mīklu sagriež 3 pirkstu platās strēmelēs, saliek strēmeles vienu uz otras un sakapā ar asu nazi. Iegūtās nūdeles izkaisa uz sieta, ļauj apžūt, uzglabā noslēgtā traukā.
Uzvāra 1 glāzi piena, maisot, lai neizveidotos plēvīte. Verdošā pienā ieber sauju (40 g) nūdeļu, ļauj uzvārīties un pēc tam vāra vēl 5 minūtes.
Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952
BrokastisLaunagsĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni bērniemĒdieni veģetāriešiemĀrstnieciskais uztursPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasMiltiOlasPiensSviestsPiena zupasDažādas mīklasviegliIkdienas maltītei
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit