ķimeņu siers Jāņu siers
Foto: Shutterstock
Pikantais siers – lustīgai līgošanai un citiem gadījumiem.
720Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgbiezpiens200 gsaldais krējums100 gsviests2 gab.olas ķimenes

Pagatavošana

1

Biezpienu apsedz ar drāniņu un 3-4 dienas patur siltā vietā. Samaļ vai sablendē, pievieno krējumu, sakultas olas, ķimenes, sāli un labi samīca.

2

Katliņā izkausē sviestu, ieliek siera masu un karsē, kamēr tā kļūst spīdīga.

3

Karsto masu izlej ar sviestu ieziestā traukā un atdzesē.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!