Foto: Shutterstock
Ar nelielu darbošanos top paša gatavots pīlādžu vīns.
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

pīlādžu sula ābolu sula cukurs

Pagatavošana

1

Klasiski šo vīnu gatavo proporcijā 1:3 pīlādžu : ābolu sula, mums sanāca otrādi dažādu apstākļu dēļ.

2

Apmēram uz 4 litriem sulas izmanto 1 kg cukura.

3

Lej 15-20 l stikla balonā iekšā, pudeles kaklu aizver ar vai nu speciālo vīna/alus raudzēšanas korķi vai arī kādu aizvietotāju - korķi, kuram cauri izlaista gumijas caurulīte, kuras ārējais gals ir ūdenī.

4

Der arī gumijas cimds (ar izdurtu caurumu). Varen amizanti izskatās, kad rūgstot tie gumijas izstrādājumi uzpūšas. Ideja ir - lai gaiss tiek ārā, bet netiek iekšā.

5

Vīna balonu liek gana siltā vietā (virs 20 grādiem vēlams), kad vīns ir beidzis rūgt (mēnesis, pusotra) - redzams, ka neizdalās vairāk gāze, pagaršo un pievieno vēl cukuru, pēc salduma un stipruma vēlmes atkarīgs cik daudz.

Rūgst vēl kādu mēnesi.

Droši vien var likt uzreiz visu cukuru, bet tad grūtāk notrāpīt cik sanāks salds.

Vīna raugu klāt nav jāliek, ja vien sulu nesterilizē.

Sulu vislabāk spiest svaigu, bet var arī tvaicēt.

Ābolu/pīlādžu vietā var izmantot vēl dažādu ogu un augļu sulas.

Ak, jā - piebilde par pīlādžiem. Pīlādži ir vai nu jālasa pēc salnām vai arī pirms sulas iegūšanas jāpasaldē saldētavā. Tas noņem lieko sīvumu un laikam padara sulas izspiešanas procesu efektīvāku.

Iesūtīja: pytonc

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!