pildīti kabači
Foto: Shutterstock
Neierastāka cukīni pildījuma versija - olas, šķiņķis un rīvmaize, ko nosedz dāsna kārta siera.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
6 gab.cukini2 ĒKolīveļļa cepšanai3 gab.olas6 ĒKrīvmaize3 ĒKdrupināts parmezāna siers1 ĒKsviests150 gžāvēts sķiņķis sāls pipari100 rīvēts siers zaļumi

Pagatavošana

1

Cukīni nogriež galiņus, pārgriež gareniski uz pusēm, izņem daļu mīkstuma.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

3

Pa to laiku olas sakuļ, iemaisa rīvmaizi, sieru, sakultu sviestu un sasmalcinātu sagrieztu šķiņķi. Kārtīgi izmaisa.

4

Liek uz pannas, cep, līdz šķidrums iztvaikojis. Apkaisa ar sāli un pipariem. Ar maisījumu piepilda cukīni.

5

Liek cepeškrāsnī, cep 20 minūtes. Aptuveni 5 minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisa ar rupji sarīvētu sieru.

6

Pirms pasniegšanas pārber ar kapātiem zaļumiem. Pasniedz ar savaigiem salātiem.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!