70Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
4 gab.kartupeļi sāls ķimenes pipari100 gsiers50 gmajonēze lociņi eļļa skābais krējums pasniegšanai
Pagatavošana
1
Nomazgātus kartupeļus pārgriež uz pusēm un ar griezumu uz augšu kārto cepešpannā, kurā ieklāta folija, kas ieziesta ar eļļu. Apslaki kartupeļus ar eļļu un pārkaisi pāri garšvielas.
2
Cep 200 grādos cepeškrāsnī 40-50 minūtes.
3
Sarīvē sieru un sajauc to ar majonēzi (veģetārieši majonēzi var aizvietot ar krējumu vai bezpiedevu jogurtu, kas smaisīts ar franču sinepēm) un garšvielām.
4
Neilgi pirms kartupeļu gatavības, izņem tos no krāsns, nedaudz sastampā mīkstumu un tam pa virsu liec sarīvētu sieru. Liec cepties krāsnī vēl uz 5-10 minūtēm, līdz siers izkusis un apcepies.
5
Gatavus pārkaisa ar sagrieztiem sīpollociņiem un skābo krējumu.
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit