Foto: Shutterstock
Interesanta recepte no portāla Cālis.lv krājumiem - ar sēnēm un siļķi pildīts liellopa gaļas repecis.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1.5 kgliellopa gaļa (ciskas vai filejas gabals) sāls garšvielas BARAVIKU PILDĪJUMS:400 gbaravikas1 sīpols50 gsviests1 gab.ola SIĻĶU PILDĪJUMS:200 gsiļķe50 gsviests vai skābs krējums1 sīpols1 ola30 grīvmaize

Pagatavošana

1

Gaļu izdauza, ieberž sāli, liek cepešpannā sakarsētos taukos un stiprā siltumā cep apmēram 1/2 stundu. Tad gaļu sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs tā, lai apakšējā daļā šķēles turas kopā.

2

Starp katru šķēli ieziež baraviku vai siļķu pildījumu, saspiež kopā un gabalu ar aukliņu gareniski sasien. Cepšanu turpina mazākā siltumā, bieži aplaistot, līdz gaļa gatava.

3

Cepetim noņem pārsieto aukliņu, izliek uz trauka, šķēles pārgriež līdz apakšai.

4

Baraviku pildījuma sagatavošana: Svaigas baravikas sagriež garenos gabaliņos un kopā ar sīki sasmalcinātu sīpolu sviestā apcep, atdzesē, pievieno jēlu olu, sāli un samaisa.

5

Siļķu pildījuma sagatavošana: Siļķi mērcē 2—3 stundas aukstā ūdenī, notīra, sīki sasmalcina vai izmaļ gaļas mašīnā, pievieno izkausētu sviestu vai skābu krējumu, olu, sīki sagrieztu sīpolu, rīvmaizi un izmaisa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!