Foto: Shutterstock
Vienkārša pipargurķīšu recepte ziemai.

Garšvielas norādītas 1l burkai. Marinādes sastāvdaļas - 1l ūdens.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 gab.lauru lapas20 melnie pipari6 gab.krustnagliņas1 gab.ķiploka daiviņa3 gab.sīpola ripas MARINĀDEI:5 ĒKcukurs2 ĒKsāls2 ĒKetiķa esence

Pagatavošana

1

Tīrās burkās vispirms saliek visas garšvielas.

2

Pēc tam kārto gurķus. Vislabākie ir mazie gurķīši, bet var likt arī lielākus.

3

Tad uzvāra marinādi. Es uz 1l burku rēķinu apmēram puslitru marinādes.

4

Karstu marinādi lej uz gurķiem. Burkām uzliek vāciņus, bet nepiegriež un liek pasterizēt 65*C 10 minūtes.

5

Gurķus ceļu ārā parasti tad, kad, apmēram, visi gurķi mainījuši krāsu.

6

Burkas kārtīgi aizvāko, apgriež otrādi, lai dziest. Kad burkas atdzisušas, tad nes uz pagrabu.

7

Gurķīši sanāk pikanti, līdzīgi veikala gurķīšiem.


Iesūtīja:
whitesky

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!