Garšvielas norādītas 1l burkai. Marinādes sastāvdaļas - 1l ūdens.
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 gab.lauru lapas20 melnie pipari6 gab.krustnagliņas1 gab.ķiploka daiviņa3 gab.sīpola ripas MARINĀDEI:5 ĒKcukurs2 ĒKsāls2 ĒKetiķa esence
Pagatavošana
1
Tīrās burkās vispirms saliek visas garšvielas.
2
Pēc tam kārto gurķus. Vislabākie ir mazie gurķīši, bet var likt arī lielākus.
3
Tad uzvāra marinādi. Es uz 1l burku rēķinu apmēram puslitru marinādes.
4
Karstu marinādi lej uz gurķiem. Burkām uzliek vāciņus, bet nepiegriež un liek pasterizēt 65*C 10 minūtes.
5
Gurķus ceļu ārā parasti tad, kad, apmēram, visi gurķi mainījuši krāsu.
6
Burkas kārtīgi aizvāko, apgriež otrādi, lai dziest. Kad burkas atdzisušas, tad nes uz pagrabu.
7
Gurķīši sanāk pikanti, līdzīgi veikala gurķīšiem.
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit