Foto: Shutterstock
Piparkūku mīkla ar medu un mežrozīšu sīrupu - Ziemassvētkus gaidot.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gmedus100 gmežrozīšu sīrups100 gsviests300 gcukurs200 gskābs krējums1 ila650 gmilti1 TKcepamais pulveris1 apelsīna miziņa rīvēta2 TKgaršvielas (ņēmu Santa Maria piparkūku garšvielu)

Pagatavošana

1

Katliņā uzvāra sīrupu, pievieno medu, sviestu, cukuru un turpina karsēt uz lēnas uguns, līdz masa sāk biezēt un kļūst brūna.

2

Karstam sīrupam piekuļ daļu miltu un kuļ, līdz masa atdziest (pakūlu nedaudz un atstāju, lai atdziest).

3

Pievieno krējumu, olu, garšvielas, apelsīna miziņu, miltus*, kas sajaukti ar cepamo pulveri, visu sajauc un mīca uz dēļa.

4

Mīkla vismaz 2 stundas jānobriedina ledusskapī.

*Man vajadzēja vairāk miltu, kā receptē uzrādīts, savādāk mīklu nevarēja ne samīcīt, ne izveltnēt, bet tas droši vien atkarīgs no miltiem, ja izmantosi citus, varbūt vajadzēs mazāk.

Iesūtīja: Zich

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!