45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
100 gmedus100 gmežrozīšu sīrups100 gsviests300 gcukurs200 gskābs krējums1 ila650 gmilti1 TKcepamais pulveris1 apelsīna miziņa rīvēta2 TKgaršvielas (ņēmu Santa Maria piparkūku garšvielu)
Pagatavošana
1
Katliņā uzvāra sīrupu, pievieno medu, sviestu, cukuru un turpina karsēt uz lēnas uguns, līdz masa sāk biezēt un kļūst brūna.
2
Karstam sīrupam piekuļ daļu miltu un kuļ, līdz masa atdziest (pakūlu nedaudz un atstāju, lai atdziest).
3
Pievieno krējumu, olu, garšvielas, apelsīna miziņu, miltus*, kas sajaukti ar cepamo pulveri, visu sajauc un mīca uz dēļa.
4
Mīkla vismaz 2 stundas jānobriedina ledusskapī.
*Man vajadzēja vairāk miltu, kā receptē uzrādīts, savādāk mīklu nevarēja ne samīcīt, ne izveltnēt, bet tas droši vien atkarīgs no miltiem, ja izmantosi citus, varbūt vajadzēs mazāk.
Iesūtīja: Zich
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit