Foto: Shutterstock
Pīrādziņu mīkla ar alu derēs gan gaļas gan saldajiem pīrāgiem.
240Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

350 gmargarīns3 glāzesmilti1 glāzealus

Pagatavošana

1

Margarīnu sakapā ar miltiem, pielej alu un samīca līdz veidojas viendabīga masa. Tad liek mīklu ledusskapī, lai 3 stundas atpūšas.

2

Parasti izrullēju mīklu aplī un tad sadalu tā kā griež picu. Ieliek pildījumu un rullē ciet no platākā gala uz spico. Tā pīrādziņi izskatās ļoti smuki.

3

Pildījumā parasti lieku vai nu gaļas pildījumus vai arī ābolu daivu (uzberot virsū cukuru un kanēli).

4

Kad pīrādziņi gatavi - apsmērē ar olu, lai ir spīdīgi.

Arī pēc 2 dienām tie ir garšīgi.

Alu pīrādziņos, protams, ka nejūt.

* Vai var sviestu izmantot margarīna vietā?
Par sviestu nemācēšu teikt, bet zinu, ka ir izmēģināts parastais margarīns (ko var likt uz maizītēm) un pīrādziņi galīgi nesanāca.

** Tumšais alus vai gaišais?
Nav nozīmes tumšais vai gaišais. Es parasti lieku gaišo.

*** Glāze, tas ir 200 g?
Man ir tā veco laiku glāze (kantainā) tur ir 200 g un tad ar to pašu glāzi arī izmēra alus daudzumu.

**** un cik pīrādziņu apmēram no šī daudzuma sanāk?

Grūti būs pateikt, jo tas jau atkarīgs no tā cik lielus pīrādziņus cep un cik daudz liek pildījumu. Man parasti ir pilna māla bļoda. Pīrādziņi sanāk daudz, taču manējiem viņi tā garšo, ka reizēm pat nepaliek uz nākamo dienu, un saka, ka ir mazuma piegarša

***** Un cik ilgi jācep?

Vispirms riktīgi sakarsē krāsni pirms likšanas iekšā. Un tad cep uz aci ~ 15-20 minūtes. Kad ir zeltaini brūni, tad ir gatavi.

Iesūtīja:
eeviss

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!