9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
3 gab.loksnes saldētā kārtainā mīkla200 mlpiens8 ĒKpiens25 gsvaigs raugs75 gcukurs3 ĒKcukurs400 gmilti šķipsnasāls50 gmīksts sviests vai margarīns
Pagatavošana
1
Kārtaino mīklu atlaidina.
2
200 ml remdena piena izšķīdina raugu un 75 g cukura.
3
Bļodā samaisa miltus, sāli, taukvielu, pievieno piena - rauga maisījumu, samīca gludu mīklu. Siltā vietā stundu uzraudzē.
4
Mīklas loksnes uzliek vienu uz otras, izrullē ~ 20 x 20 cm kvadrātu. Rauga mīklu vēlreiz izmīca, izrullē ~ 35 x 35 cm kvadrātu. Kārtaino mīklu 45 grādu leņķī liek uz rauga mīklas, tās malas pārloka pāri kārtainai (oi, nu kā lai skaidrāk apraksta?), visu apmet otrādi un izrullē atkal ~ 25 x 35 cm taisnstūri.
5
To saloka trīs daļās (kā A4 formāta lapu saloka tā, lai var ielikt garenā aploksnē), izrullē atkal 25 x 35 cm, un iepriekš aprakstīto gājienu atkārto vēl 2 - 3 reizes. Uz stundu noliek vēsumā. Pēc tam griež strēmeles un pin bizē.
Iesūtīja: Nora
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit