100Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
500 gmilti50 graugs100 gcukurs250 mlpiens1 šķipsnasāls200 gsviests0.5 TKmalts kardamons200 grozīnes2 ĒKpiens1 gab.olas dzeltenums
Pagatavošana
1
Miltus ieber bļodā, vidū uztaisa padziļinājumu, tajā iedrupina raugu, uzber nedaudz cukura un uzlej siltu pienu, samaisa.
2
Pievieno pārējo cukuru, sāli, kardamonu un ļoti mīkstu, ļoti labi saputotu sviestu.
3
Samīca mīklu, pievieno noskalotas, nosusinātas rozīnes, ļauj 30 - 40 minūtes rūgt siltā vietā, izmīca, taisa pīnītes, ļauj vēlreiz ½ stundu rūgt.
4
Olas dzeltenumu samaisa ar pienu, apsmērē pīnes, ja vēlas, apkaisa ar kristālcukuru.
5
Cep 200*C, kamēr izcep. Te galvenais uzsvars ir uz ļoti kārtīgu uzraudzēšanu.
Iesūtīja: Nora
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit