ābolu pīrāgs plātsmaize
Foto: Shutterstock
Gards biezpiena mīklas pīrāgs ar krēmīgu ābolu-rikotas pildījumu. Vislabāk to baudīt vēl siltu, piedzerot pienu.
70Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
200 gsviests3 ĒKcukurs200 gbiezpiens2 olas300 gmilti1 TKsoda VIRSAI:5 gab.skābi āboli200 mlskābs krējums200 grikota1 ola3 ĒKcukurs1 ĒKmilti pēc garšasizmērcētas rozīnes

Pagatavošana

1

Mīkstu sviestu samaisa ar cukuru, pievieno biezpienu, olas un miltus, kas iepriekš sajaukti ar sodu. Labi samaisa un liek mīklu veidnē.

2

Ābolus nomizo, sagriež, atsēklo un sašķēlē.

3

Gatavo pildījumu samaisot visas sastāvdaļas, pilda veidnē, nolīdzina.

4

Ābolu šķēlītes liek uz pīrāga, viegli piespiežot.

5

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Liek cepties pīrāgu 45-50 minūtes.

6

Izņem, pārkaisa ar pūdercukuru, kam var pievienot arī kanēli. Pasniedz siltu ar pienu, tēju vai kafiju.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!