60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
0.5 glāzeeļļa vai tauki700 gatkauloti vistas šķiņķi bez ādas2 sīpoli2 burkāni1.5 glāzerīsi1 TKgaršviela plovam malti melnie pipari lauru lapas3 ķiploka galvas
Pagatavošana
1
Rīsus nomazgā vairākos siltos ūdeņos, līdz ūdens vairs nav balts. Aplej ar karstu ūdeni, lai uzbriest.
2
Katlā uzkarsē eļļu vai taukus.
3
Vistu šķiņķīšus sagriež palielos gabaliņos un apcep uz lielas uguns. Sīpolus sagriež šķēlēs, pievieno vistai un apcep. Pievieno sasmalcinātus burkānus un apcep.
4
Pielej ūdeni, pievieno garšvielas (izņemot ķiplokus), uzliek vāku un nedaudz pasautē minūtes desmit.
5
Pievieno rīsus, uzlej ūdeni, lai tas nosedz rīsus un ir vēl 2 cm virs rīsiem. Katlam uzliek vāku, nogriež mazu liesmu un sautē 25 minūtes. Nemaisa!
6
Kad plovs gatavs, piegriež ķiplokus, beidzot samaisa un uzliek vāku, lai savelkas.
7
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.
Iesūtīja: Lora
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit