3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
5 kgplūmes3 lūdens1.5 kgcukurs
Pagatavošana
1
Plūmes sagriež uz pusēm un izņem kauliņus, saliek ar plūmju pusītēm pilnas burkas, pārlej ar sīrupu un pasterizē.
2
Aizskrūvē vāciņus, burkas apgriež otrādāk, ieliek burkas segā, lai vēl izkarsējas, un nākošajā rītā noliek vēsumā.
3
Daudzums (5 kg neatkaulotas plūmes un 3 l sīrups) sanāca sešām 2 litru burkām.
4
Pasterizē 80-85 C*. Puslitra burkas - 20 minūtes, litra - 25 min., 3 litru burkas - 30-35 min.
Iesūtīja: Pūķīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit