Foto: Shutterstock
Plūmju kompots - dažādiem kārumiem ziemai.
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 kgplūmes3 lūdens1.5 kgcukurs

Pagatavošana

1

Plūmes sagriež uz pusēm un izņem kauliņus, saliek ar plūmju pusītēm pilnas burkas, pārlej ar sīrupu un pasterizē.

2

Aizskrūvē vāciņus, burkas apgriež otrādāk, ieliek burkas segā, lai vēl izkarsējas, un nākošajā rītā noliek vēsumā.

3

Daudzums (5 kg neatkaulotas plūmes un 3 l sīrups) sanāca sešām 2 litru burkām.

4

Pasterizē 80-85 C*. Puslitra burkas - 20 minūtes, litra - 25 min., 3 litru burkas - 30-35 min.

Iesūtīja: Pūķīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!