Foto: Shutterstock
Gardais, vienkārši pagatavojamais plūmju pīrāgs.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
300 gmilti1 TKcepamais pulveris100 gsviests2 ĒKcukurs1 šķipsnasāls250 mlpiens PILDĪJUMAM:1 kgsaldas plūmes200 gcukurs1 ĒKkartupeļu milti

Pagatavošana

1

Miltus izsijā un sajauc ar cepamo pulveri, sāli un cukuru. Sviestu un pienu uzkarsē, līdz istabas temperatūrai. Miltu masai pievieno sviestu un pienu. Samīca mīklu un mīca līdz mīkla kļūst gluda un spīdīga / ~10 minūtes. Mīklu pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200*C.

3

Mīklu izņem no ledusskapja un ar miltainām rokām izklāj veidnē. Pārkaisa 100 g cukura.

4

Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež ½ cm biezās ripiņās.

5

Plūmes kārto uz mīklas gar veidnes ārējo malu, lai viena ripiņa pārklātu otru ripiņu (kā zvīņas zivij). Pārkaisa kartupeļu cieti un cukuru. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 35 – 40 minūtes.

Iesūtīja: Fiona

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!