30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
0.5 lpiens vai ūdens25 gpresēts raugs2 olas100 gcukurs130 gmilti naža galssoda šķipsnasāls āboli1 leļļa
Pagatavošana
1
Raugu sadrupina nelielā bļodiņā, pievieno 2 ēdamkarotes cukura un 2 ēdamkarotes piena vai ūdens. Atstāj uz kādu brīdi raugu siltumā izšķīst.
2
Saputo olas ar cukuru, pievieno miltus, sodu un samaisa viendabīgā mīklā.
3
Iemaisa raugu.
4
Pārklāj ar dvielīti bļodu un liek siltā vietā uzrūgt.
5
Kamēr mīkla rūgst, nomizo ābolus, izgriež serdes un sagriež aptuveni 1 cm biezās šķēlītēs.
6
Kad mīkla uzrūgusi, katlā ielej eļļu, uzkarsē, ņem ar dakšiņu ābola šķēlīti, apviļā uzrūgušajā mīklā, liek karstajā eļļā un cep no abām pusēm zeltaini brūnus ābolu gredzenus.
7
Gatavus liek sietiņā vai uz papīra salvetēm, lai notek liekā eļļa.
8
Ja vēlas, var pārkaisīt ar pūdercukuru.
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit