Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrasni līdz 200*C.
Nomizo ķirbi un sagriez mīkstumu nelielos gabaliņos.
Liec katliņā un pielej aptuveni 6 ēdamkarotes ūdens. Uzliec katliņam vāku un tvaicē 15-20 minūtes, līdz ķirbis ir ļoti mīksts. Neaizmirsti ik pa laikam apmaisīt.
Saspaidi ķirbi ar dakšiņu vai stampiņu, pieber sāli un piparus, pievieno muskatriekstu. Ja biezenis ir ūdeņains, pārāk šķidrs, liec to atpakaļ uz uguns un karsē 1-2 minūtes, pa brīdim apmaisot, līdz daļa šķidruma iztvaikojusi.
Kamēr ķirbis tvaicējas, vidēji lielā pannā eļļas un sviesta maisījumā cep rupji grieztus sīpolus 10 minūtes, līdz tie mīksti, bet maisot cep 1 minūti. Pakāpeniski pievieno pienu, visu laiku maisot, lai nerastos kunkuļi. Vāri uz mazas uguns, līdz mērce sabiezē.
Samaisi balto mērci ar ķirbja biezeni un viegli kultu olu, labi sakul.
Ieliec masu nelielā, cepeškrāsnī lietojamā keramikas traukā, kas rūpīgi ieziests ar sviestu.
Pārkaisi ar sieru (sarīvētu Grijēras vai citu siera pēc izvēles) un mandelēm un cep 40 minūtes, vai līdz ēdiens stingrs un no virspuses zeltains.
Iesūtīja: Vineta Auziņa