Foto: Shutterstock
Pupiņu salāti ar dārzeņiem tomātu mērcē ar etiķi un eļļu.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgsīpoli1 kgburkāni1 kgkāposti1 kgkabači500 mleļļa1 kgpupiņas6 ĒKcukurs3 ĒKsāls500 mltomātu mērce3 TKetiķa esence

Pagatavošana

1

Burkānus nomizo, sarīvē. Sīpolus nomizo, sagriež plānās šķēlēs. Kabačus sagriež kubiņos vai ripiņās. Kāpostus saēvele vai sasmalcina ar nazi.

2

Katlā uzkarsē eļļu. Liek cepties sīpolus, pēc 5 minūtēm pievieno burkānus, vēl pēc 5 minūtēm pievieno kāpostus. Pēdējos pievieno kabačus.

3

Dārzeņiem pievieno sāli, cukuru un zem vāka uz nelielas liesmas sautē.

4

Pievieno masai iepriekš novārītas pupiņas un tomātu mērci, iemaisa un vāra vēl 10 minūtes.

5

Etiķa esenci iemaisa, kad nogriezta liesma.

6

Karstu masu pilda sterilizētās burciņās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem. apgriež burkas ar vākiem uz leju un ļauj tām atdzist.

7

Uzglabā vēsā vietā.

Iesūtīja: ExBandita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!