Sastāvdaļas
Pagatavošana
Traukā saputo sviestu ar 100 gramiem cukura, pieliek olas dzeltenumus. Puto, kamēr masa kļūst gaiši dzeltena un stingra.
Pievieno miltus, cieti un cepamo pulveri. Samīca mīklu.
Mīklu ieklāj apaļā cepamā formā (es liku uz cepamā papīra, ja to neizmanto, trauks jāietauko), veidojot aptuveni 3 centimetrus augstas maliņas.
Uzber uz mīklas sagrieztus rabarberus un apmēram 20 minūtes cep 180*C.
Olas baltumus saputo ar atlikušo cukura daudzumu - stingrās putās. Kad kūka cepusies 20 minūtes, to izņem un vienmērīgi pārklāj ar saputoto olbaltumu. Cep vēl 35 minūtes.
Izņem no krāsns un atdzesē.
Autores piezīme: iesaku virskārtu cept 160*C, lai tiešām izceptos bezē. Cepot 180*C, virsma pārāk apbrūnēja un nebija tik stingra, kā vajadzētu. Garša laba - saldais bezē labi iet kopā ar skābumu.
Iesūtīja: