Foto: Shutterstock
Lai gan nav nekā veldzējošāka par tīru ūdeni, arī rabarberu sula, kas pagatavota no sīrupa, būs labs spirdzinājums karstā vasaras dienā - arī tajā laikā, kad rabarberu sezona būs jau cauri. Šīs receptes priekšrocība - nav nepieciešams neko karsēt, sterilizēt vai pasterizēt.
2Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgrabarberi1.5 kgcukurs

Pagatavošana

1

Nomizotus, gabaliņos sagrieztus rabarberus pārkaisa ar cukuru. Cukuru ber pakāpeniski, kad viena daļa cukura izkususi, tad pieber nākošo porciju. Laiku pa laikam apmaisa.

2

Sagrieztos rabarberus atstāj uz 24 stundām. Iegūto sīrupu nolej un pilda pudelēs nekarsējot.

3

Pirms cukura piebēršanas rabarberus var arī nedaudz ar stampiņu sastampāt, šajā gadījumā sīrups ir jānolej caur marli, lai tas būtu bez rabarberu šķiedrām.

Iesūtīja: Buksis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!