40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 16
3 glāzescukurs6 glāzesūdens3 glāzeskartupeļu milti0.5 glāzenotīrītas mandeles0.5 glāzepūdercukurs kukosriekstu skaidiņas
Pagatavošana
1
No mizām attīrītas mandeles, pārgriezt uz pusēm.
2
Kartupeļu miltus sajaukt ar 3 glāzēm auksta ūdens, lai nebūtu kunkuļu un atstāt uz kādu laiku.
3
Katlā iebērt cukuru, pievienot atlikušo ūdeni, karsēt, maisīt un ik palaikam noņemt putas, līdz sīrups uzvārās.
4
Tad sīrupam strauji maisot pielej cieti ar ūdeni, pievieno mandeles un nepārtraukti maisa, uz uguns, līdz masa sabiezē.
5
Gatavo lukumu liek uz plāts vai trauka ar augstām malām un liek atdzesēties, tad sagriež gabaliņos, apviļā kokosriekstu skaidiņās, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit