Foto: Shutterstock

Ratatujs (ratatouille) - tradicionālais un visā pasaulē slavenais dārzeņu sautējums, satiekoties baklažānam, paprikai, tomātiem un cukini.

30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 baklažāns1 zaļa paprika1 sarkana paprika1 sīpols2 tomāti vai vairāki mazi ķirštomātiņi1 gab.cukīni (kabacis)

Pagatavošana

1

Visus dārzeņus (izņemot cukīni) sagriež gabalos. Baklažānu (nomizotu) kubiciņos, piparus strēmelēs, sīpolu gredzenos un tomātu (ja mazi, tad divus; ja ķirštomātiņi, tad palielu sauju). Tomātiem jābūt mīkstiem un sulīgiem.

2

Pievieno eļļu (vislabāk olīvu extra virgine), sāli, piparus. Pannu obligāti apsedz ar vāku un visu cep uz vidēji stipras uguns, bieži apmaisot.

3

Kad visi dārzeņi jau ir labi sacepušies, pievieno arī cukīni un cep vēl dažas minūtes, lai cukīni ir gatavs, bet paliek gabaliņos.

Iesūtīja: Zara

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!