Ratatujs (ratatouille) - tradicionālais un visā pasaulē slavenais dārzeņu sautējums, satiekoties baklažānam, paprikai, tomātiem un cukini.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 baklažāns1 zaļa paprika1 sarkana paprika1 sīpols2 tomāti vai vairāki mazi ķirštomātiņi1 gab.cukīni (kabacis)
Pagatavošana
1
Visus dārzeņus (izņemot cukīni) sagriež gabalos. Baklažānu (nomizotu) kubiciņos, piparus strēmelēs, sīpolu gredzenos un tomātu (ja mazi, tad divus; ja ķirštomātiņi, tad palielu sauju). Tomātiem jābūt mīkstiem un sulīgiem.
2
Pievieno eļļu (vislabāk olīvu extra virgine), sāli, piparus. Pannu obligāti apsedz ar vāku un visu cep uz vidēji stipras uguns, bieži apmaisot.
3
Kad visi dārzeņi jau ir labi sacepušies, pievieno arī cukīni un cep vēl dažas minūtes, lai cukīni ir gatavs, bet paliek gabaliņos.
Iesūtīja: Zara
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit