rauga mīkla
Foto: Shutterstock
Rauga mīkla ar eļļu kuplāku ciemiņu pulciņu gaidot.

""recepte::

Uzkarsēju elektriskajā tējkannā 1,5 l ūdens, ieleju katlā.

Ņemu ½ paciņu rauga, pielieku 4 ĒK cukura, visu apleju ar 50 - 70 ml remdena ūdens un izmaisu kamēr izšķīst.

Ieberu bļodā gandrīz visu paciņu (1kg) miltu, paciņā atstāju tikai 1-1,5 glāzes miltu, pielieku miltiem klāt (tiem, kas bļodā) 4 krietnas šķipsnas rupjās sāls.

Ņemu ½ litru piena (es ņemu treknāku % pienu), nedaudz uzsildu, tad pienam pieleju klāt rauga masu un nedaudz (30 ml) eļļas, samaisu un leju klāt miltiem. Uzrotu piedurknes un ļoti kārtīgi izmīcu mīklu tā, lai vairs nav lipīga un paliek ar tādu kā miltu kārtiņu apkārt (lai nelīp pie bļodas).

Bļodu ar gatavo mīklu apklāju ar dvielīti un lieku uz katla ar silto ūdeni (skat 1.pozīciju).

Pēc 1,5 stundas mīkla ir smuki uzrūgusi un gatava lietošanai. Tad uzber uz galda nedaudz, miltus un mīklu sadali 2 pikučos ( tā daru es) un sāc rullēt.

Uz šo daudzumu sanāk 2 lielās plātes ar pīrāgiem.

::!recepte::

Iesūtīja: oukija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!