Tasty imidžbildes - 11
Foto: Shutterstock
Rauga mīkla ar eļļu gatavojama bez raudzēšanas.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 glāzepiens1 TKsāls2 ĒKcukurs50 gsvaigs raugs150 gsviests vai margarīns3 glāzesmilti4 ĒKeļļa

Pagatavošana

1

Glāzi piena uzsilda, izšķīdina pienā 1 tējkaroti sāls, 2 ēdamkarotes cukura un 50 g svaiga rauga (paciņās).

2

Pievieno 150 g izkausēta sviesta vai margarīna. Ber klāt izsijātus miltus 3 glāzes.

3

Pa daļām pielej mīcīšanas laikā 4 ēdamkarotes eļļas.

4

Pareizi sajaukta mīkla nelīp nekur, ja milti nav briedīgi pieliek vairāk miltu un noteikti eļļas.

5

Tālāk seko pats brīnumainākais mīklu neraudzē siltumā, bet ieliek uz 30 minūtēm ledusskapī.

6

Es neticēju, bet pēc pusstundas mīkla bija uzrūgusi.

Gatavojot pīrādziņus vai maizītes, to ieteicams neņemt ārā no ledusskapja, bet ņem pa gabalam, cik nepieciešams vienai porcijai.

Iesūtīja: teolits

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!