40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 glāzepiens1 TKsāls2 ĒKcukurs50 gsvaigs raugs150 gsviests vai margarīns3 glāzesmilti4 ĒKeļļa
Pagatavošana
1
Glāzi piena uzsilda, izšķīdina pienā 1 tējkaroti sāls, 2 ēdamkarotes cukura un 50 g svaiga rauga (paciņās).
2
Pievieno 150 g izkausēta sviesta vai margarīna. Ber klāt izsijātus miltus 3 glāzes.
3
Pa daļām pielej mīcīšanas laikā 4 ēdamkarotes eļļas.
4
Pareizi sajaukta mīkla nelīp nekur, ja milti nav briedīgi pieliek vairāk miltu un noteikti eļļas.
5
Tālāk seko pats brīnumainākais mīklu neraudzē siltumā, bet ieliek uz 30 minūtēm ledusskapī.
6
Es neticēju, bet pēc pusstundas mīkla bija uzrūgusi.
Gatavojot pīrādziņus vai maizītes, to ieteicams neņemt ārā no ledusskapja, bet ņem pa gabalam, cik nepieciešams vienai porcijai.
Iesūtīja: teolits
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit