20Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 glāzepiens200 gsviests1 gab.raugs paciņā100 geļļa1.5 kgmilti sāls cukurs
Pagatavošana
1
Uzsilda pienu, bet nedrīkst būt karsts, tad mīkla nerūgs. Raugu sajauc ar cukuru un nedaudz uzraudzē.
2
Pienam klāt pielej izkausētu sviestu, uzrūgušo raugu, sāli, cukuru, kviešu miltus un beigās iejauc eļļu.
3
Mīklu jauc ar roku (mīkla nedrīkst būt bieza) un galvenais mīklu tā kā klapē.
4
Mīklu uzraudzē un cep lielā karstumā, jo cepot mazākā sakalst.
5
Plātsmaizi gan cep nedaudz mazākā temperatūrā.
Iesūtīja:sabrina42
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit