Foto: Shutterstock
Pīrāgi, plātsmaizes un daudzi citi našķi sākas ar rauga mīklu.
20Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 glāzepiens200 gsviests1 gab.raugs paciņā100 geļļa1.5 kgmilti sāls cukurs

Pagatavošana

1

Uzsilda pienu, bet nedrīkst būt karsts, tad mīkla nerūgs. Raugu sajauc ar cukuru un nedaudz uzraudzē.

2

Pienam klāt pielej izkausētu sviestu, uzrūgušo raugu, sāli, cukuru, kviešu miltus un beigās iejauc eļļu.

3

Mīklu jauc ar roku (mīkla nedrīkst būt bieza) un galvenais mīklu tā kā klapē.

4

Mīklu uzraudzē un cep lielā karstumā, jo cepot mazākā sakalst.

5

Plātsmaizi gan cep nedaudz mazākā temperatūrā.

Iesūtīja:sabrina42

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!