Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rauga mīkla, kas rūgst tikai 30 minūtes. Uzreiz saku, ka mana rauga mīkla ir vislabākā, jo, pirmkārt, nav ilgi jāmīca, otrkārt, jāraudzē tikai 30 minūtes un ledusskapī! Tātad nevajag ne cepeškrāsni, ne siltu virtuvi. Treškārt, tā ir brīnišķīgi garšīga, jo tai ir vairāk sviesta, līdz ar to līdzīga kārtainajai mīklai.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

0.5 gab.svaigs raugs paciņā200 gsviests1.5 ĒKcukurs šķipsnasāls3 glāzesmilti1 glāzepiens

Pagatavošana

1

Vispirms uzsilda pienu un izkausē tajā sviestu (ūdens peldē), ļaujot tam dabīgā veidā atdzist. Pievieno sāli un cukuru.

2

100 mililitros silta ūdens (ne karstākā par 37*C un ne aukstākā par 34*C) izšķīdina raugu un kripatiņu cukura. Pārkaisa ar kripatiņu miltiem - novieto siltā vietā uz 15 minūtēm - kamēr var redzēt, ka raugs sāk augt, ceļas putas.

3

Pienam un sviestam pieber glāzi miltu un pielej raugu. Pēc tam pievieno pārējos miltus (var nesijāt). Izmīca ~10 minūtes, un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

4

Kad mīkla gatava, to neizņem no ledusskapja, bet katru reizi izņem tik cik vajag, atstājot pārējo ledusskapī.

5

Cep 220 grādos.

Iesūtīja: sonicfox

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!