Sastāvdaļas
Pagatavošana
Smalki sarīvē burkānus, atdala olbaltumus un saputo ar šķipsniņu sāls.
Dzeltenumus saberž ar cukuru un citronmizu.
Sajauc riekstus, cieti un irdinātāju, pievieno burkānus un sajauc, pievienojot dzeltenumus. Pēc tam uzmanīgi iecilā baltumus.
Krāsni uzsilda līdz 180 C, ieziež ar taukvielu apaļu formu un liek veidnē mīklu. Cep ~ 45 minūtes, pēdējās 10 min, lai neapdegtu, nosedz ar foliju.
Atdzesē, apkaisa ar pūdercukuru, rotā ar marcipāna burkāniņiem, kuri it kā aug tortē kā dobē.
Burkānus gatavo – nopērk veikalā marcipāna masu, 120 gramus, piejauc 60 g pūdercukura, samaisa, līdz masa veidojama. Ar pārtikas krāsām iekrāso lielāko daļu masas oranžu, ~ pusi masas krāso zaļu. Veido 8 apaļas bumbiņas, iegriež horizontālas līnijas, lipina augšā zaļas bārkstis kā lakstus.
Iesūtīja: