burkānu kūka
Foto: Shutterstock
Ne tikai rudens ballītei - riekstu kūka "Burkānu dobe".
120Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
300 gburkāni4 gab.olas sāls200 gcukurs1 TKrīvēta citronu miziņa250 gmalti rieksti2 ĒKkartupeļu milti5 TKcepamais pulveris ROTĀJUMAM:2 ĒKpūdercukurs marcipāna masa

Pagatavošana

1

Smalki sarīvē burkānus, atdala olbaltumus un saputo ar šķipsniņu sāls.

2

Dzeltenumus saberž ar cukuru un citronmizu.

3

Sajauc riekstus, cieti un irdinātāju, pievieno burkānus un sajauc, pievienojot dzeltenumus. Pēc tam uzmanīgi iecilā baltumus.

4

Krāsni uzsilda līdz 180 C, ieziež ar taukvielu apaļu formu un liek veidnē mīklu. Cep ~ 45 minūtes, pēdējās 10 min, lai neapdegtu, nosedz ar foliju.

5

Atdzesē, apkaisa ar pūdercukuru, rotā ar marcipāna burkāniņiem, kuri it kā aug tortē kā dobē.

6

Burkānus gatavo – nopērk veikalā marcipāna masu, 120 gramus, piejauc 60 g pūdercukura, samaisa, līdz masa veidojama. Ar pārtikas krāsām iekrāso lielāko daļu masas oranžu, ~ pusi masas krāso zaļu. Veido 8 apaļas bumbiņas, iegriež horizontālas līnijas, lipina augšā zaļas bārkstis kā lakstus.

Iesūtīja: Dace

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!