Sastāvdaļas
Pagatavošana
Rūgušpienu, paniņas, jogurtu (kas mājās ir, protams, garšīgākas sanāk no rūgušpiena) ielej palielā traukā, kurā iejauks mīklu.
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem, baltumus liek atsevišķā traukā, kurā varēs kult.
Dzeltenumus pievieno rūgušpienam.
Olu baltumiem pievieno šķipsnu sāls un puto līdz veidojas stingras putas.
Rūgušpienam ar olu, pievieno cukuru, miltus un iejauc pabiezu mīklu. Ar tādu aprēķinu, ka mīklā vēl tiks iecilāti olbaltumi, lai mīkla nebūtu pārāk šķidra.
Stingrās putās sakultos olu baltumus ieliek mīklā un lēni iecilā. Nemaisi, bet iecilā!
To dara lēni un akurāti, lai mīkla nesaplok, bet ir gaisīga un pilna ar maziem burbulīšiem. Mīkla pat kļūst čaugana un gaisīga.
Mīklu liek uz sakarsētas pannas, cep uz vidējas uguns no abām pusēm.
Iesūtīja: Lora