3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
rupjmaize cukurs raugs
Pagatavošana
1
Rupjmaizi sagriež šķēlēs, cepeškrāsnī izkaltē un apbrūnina.
2
Apbrūninātās maizes šķēles pārlej ar verdošu ūdeni, uz 100 g izkaltētas rupjmaizes ņem 1,5—2 l ūdens, pārsedz un atstāj 4—6 stundas, līdz ūdens nokrāsojies brūns un ieguvis rupjmaizes garšu un smaržu.
3
Šķidrumu nokāš, siltam (20—25°) pievieno cukuru, raugu — uz 1l šķidruma 50 g cukura un 2—3 g rauga. Ļauj siltā vietā 8—10 stundas rūgt.
4
Pēc tam atdzesē un lieto, lai atveldzētos vai kā pamatu auksto zupu gatavošanai (receptes – te).
Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit