5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
800 grupjmaize (sakaltusi vai apgrauzdēta)500 gcukurs20 gapiņi25 graugs10 lūdens
Pagatavošana
1
Sakaltušo rupjmaizi salauž gabalos, bet ja ņem nesakaltušu, tad sagriež gabaliņos, apgrauzdē brūnas un izkaltē. Maizi aplej ar 5 l verdoša ūdens un 3 stundas liek nostāvēties, nokāš un atkal aplej, nokāsto maizi, ar otriem 5 l verdoša ūdens. Patur vienu stundu un atkal nokāš.
2
Raugam nedaudz uzber cukuru, saberž, lai izkūst un nedaudz uzraudzē.
3
Apiņus aplej ar verošu ūdeni un liek nostāvēties, tad nokāš.
4
Iegūtajam šķidrumam pievieno cukuru, nedaudz uzraudzētu raugu, apiņu šķidrumu un raudzē 24 stundas (pirmās 3 stundas miestiņu var dzert arī bērni). Kad norūdzis noņem putas un pilda pudelēs. Ja trūkst salduma, tad pirms lietošanas pievieno medu.
5
Šo miestiņu gatavo pāris dienas pirms lietošanas.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit