kvass medalus miestiņš alus
Foto: Shutterstock
Rupjmaizes miestiņš - līgotāju cienastam.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

800 grupjmaize (sakaltusi vai apgrauzdēta)500 gcukurs20 gapiņi25 graugs10 lūdens

Pagatavošana

1

Sakaltušo rupjmaizi salauž gabalos, bet ja ņem nesakaltušu, tad sagriež gabaliņos, apgrauzdē brūnas un izkaltē. Maizi aplej ar 5 l verdoša ūdens un 3 stundas liek nostāvēties, nokāš un atkal aplej, nokāsto maizi, ar otriem 5 l verdoša ūdens. Patur vienu stundu un atkal nokāš.

2

Raugam nedaudz uzber cukuru, saberž, lai izkūst un nedaudz uzraudzē.

3

Apiņus aplej ar verošu ūdeni un liek nostāvēties, tad nokāš.

4

Iegūtajam šķidrumam pievieno cukuru, nedaudz uzraudzētu raugu, apiņu šķidrumu un raudzē 24 stundas (pirmās 3 stundas miestiņu var dzert arī bērni). Kad norūdzis noņem putas un pilda pudelēs. Ja trūkst salduma, tad pirms lietošanas pievieno medu.

5

Šo miestiņu gatavo pāris dienas pirms lietošanas.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!