Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nobriedušu rudzu maizi sarīvē uz smalkās rīves vai sasmalcina virtuves kombainā. Drumstalas samaisa ar kanēli un daļu cukura un apgrauzdē uz plāts cepeškrāsnī 190 grādos 15-20 minūtes.
Nomizotus ābolus sagriež šķēlītēs.
Veidni ieziež ar sviestu, liek vienu kārtu rīvmaizes, uz tās liek sviesta piciņas, otrā kārtā liek ar cukuru pārkaisītas ābolu šķēlītes, pēc tam atkal ir rīvmaizes kārta un sviesta piciņas.
Visu pārlej ar piena un sakultas olas maisījumu, cepeškrāsnī cep 40-45 minūtes, vispirms aizvākotā veidnē, pēc 25 minūtēm vāku noņem. Cep mērenā siltumā.
Pasniedz siltu vai aukstu ar pienu.
Svaigus ābolus var aizstāt ar kaltētiem, kurus vispirms izmērcē gandrīz mīkstus, vai ar rabarberiem, kurus sagriež mazos gabaliņos un sacukuro.
Iesūtīja: Antoņina Masiļūne “Pavārmākslas noslēpumi. Ikdienai un svētkiem."