110Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
200 gmilti3 ĒKauksts ūdens0.5 TKsāls150 gsviests kviešu milti4 olas125 gskābs krējums250 gEmentāles siers1 ĒKsaldā paprika3 ĒKkapāti pētersīļi150 gcauraudzītis va šķiņķis tomāti
Pagatavošana
1
Miltus ieber cepamā traukā, vidū iespiež iedobi, ielej ūdeni un kopā ar nedaudz sāls un miltiem sajauc putriņā. Virsū uzliek sviestu un visu samīca vienmērīga smilšu mīklā, atstāj uz 30-40 minūtēm.
2
Mīklu izrullē, ieliek ieziestā tortes veidnē ar noņemamu sānu daļu (24 cm diametrā) un izveido 2-3 cm augstu malu. Mīklas pamatni apkaisa ar kviešu miltiem.
3
Gaļu sagriež šķēlēs. Sieru sarīvē. Papriku sagriež strēmelēs. Saldo krējumu sakuļ ar olām, iejauc pētersīļus un sieru. Šķiņķi un papriku liek uz mīklas pamatnes, pārlej ar olu un siera masu. Virsū liek biezas tomātu šķēles.
4
Torti cep 35-45 minūtes 210-220 C un pasniedz karstu.
5
Klāt pasniedz svaigus salātus.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit