30Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
1 iepakojums saldās kukurūzas nūjiņas300 gīriss50 gsviests
Pagatavošana
1
Pannā izkausē sviestu, saber īrisu konfektes un karsē, kamēr īrisi izkūst. Īrisu un sviesta masu visu laiku maisa, lai tā nepiedegtu.
2
Pēc tam īrisa masā saber saldās kukurūzas nūjiņas un uzmanīgi samaisa. Visu masu pārliek citā traukā, ko pirms tam arī iesmērē ar sviestu, lai nepievilktu klāt saldo kukurūzas masu.
3
Iegūto našķi ar ēdamkaroti veikli saliek kēksiņu papīra formiņās, ja gribas pasniegt kā atsevišķu porciju gardumu. Bet var atstāt arī ietaukotajā formā, līdz sacietē. Pēc tam sagriež sīkākos gabaliņus un ēd.
4
Īrisa un saldās kukurūzas gardumus var dekorēt ar sarīvētu šokolādi, cukura lodītēm vai nelielām dražejām.
Iesūtīja: Evita
Ātri pagatavojami ēdieniZiemassvētku receptesMātes dienas ēdieniVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCiti saldēdieni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit