biezzupa ēdiens paprika sēnes
Foto: Shutterstock
Rudenīgi koša, sātīga un garda šampinjonu un dārzeņu biezzupa, kas ir vienkārši pagatavojama un īpaši labi garšos ar karoti skābā krējuma.
50Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kartupeļi3 ķiploka daivas1 sīpols1 burkāns0.5 paprika1 tomāts100 ggaļa (desa, žāvēta gaļa, cauraudzītis)100 gšampinjoni sāls melnie piparu graudi garšvielas lauru lapas dilles

Pagatavošana

1

Kartupeļus sagriež kubiņos, liek ūdenī un uzvāra. Uzliek vāku un vāra 10 minūtes, līdz kartupeļi mīksti.

2

Pievieno lauru lapas, melnos piparus, sāli un garšvielas. Piemet salmiņos sagrieztu papriku, kubiņos sagrieztus tomātus, salmiņos sagrieztu gaļu .

3

Uz eļļas apcep smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus un šķēlēs sagrieztus šampinjonus. Pēc 3–4 minūtēm pievieno uz rupjās rīves sarīvētus burkānus un turpina cept vēl pāris minūtes. Pannas saturu pievieno zupai un vāra aptuveni 7–10 minūtes. Kad zupa gatava, pievieno kapātas dilles.

Pirms pasniegšanas pievieno skābu krējumu.

Iesūtīja: Lidija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!