pīle vista panna
Foto: Shutterstock
Šmorēta pīle - gardums pēc veiksmīgām medībām.
25Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 pīle1 ĒKtauki cepšanai2 sīpoli3 tomāti pēc garšassāls un malti melnie pipari300 mlūdens3 lauru lapas200 gskābs krējums1 ĒKmilti

Pagatavošana

1

Notīrītu pīli ieberzē ar sāli, liek sautējamā katlā sakarsētos taukos un līdz 200 grādiem sakarētā cepeškrāsnī apcep brūnu.

2

Tad pielej karstu ūdeni, pieliek sasmalcinātus sīpolus, šķēlēs sagrieztus tomātus, lauru lapas un sautē, līdz pīle gatava.

3

Pēc tam pīli sadala, sakārto cepešbļodā, pārlej ar mērci, kas gatavota no šķidruma, kurā putns sautējies. Šķidrumam pievieno izkarsētus kviešu miltus un skābu krējumu.

4

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un svaigu dārzeņu salātiem.

Iesūtīja: VIneta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!