Foto: Shutterstock
Gardai aukstās sezonas rezervei sagatavo sēņu – marinētu gurķu salātus ziemai.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 lvārītas sēnes0.8 kgsīpoli2 gab.ķiploki (lieli)1 lmarinēti gurķi2 ltomātu mērce1 gab.paciņa melnie maltie pipari300 geļļa stiķe esence sāls cukurs

Pagatavošana

1

Novārītas, izmērcētas sēnes nospiež, sagriež "kumosiņos". Smalki sagrieztus ķiplokus pievieno sēnēm. Pieber sāli, melnos piparus, nedaudz cukuru. Pārlej ar esenci pēc garšas (lai ir nedaudz stiprāka garša, nekā gribētos). kārtīgi sajauc un atstāj uz 6-8 stundām (labāk taisi vakarā un atstāj uz visu nakti) ievilkties.

2

Kad sēnes ievilkušās, apcep eļļā smalki sagrieztus sīpolus, līdz tie zeltaini. Atlikušo eļļu lej katlā, uzkarsē un tajā apcep sēnes, tad pievieno sīpolus un tomātu mērci, sakarsē līdz vārīšanās temperatūrai un sautē 15-20 minūtes.

3

Marinētos gurķus sagriež kubiciņos. Pievieno pamatmasai, visu uzkarsē līdz 80 grādu temperatūrai.

4

Karstu lej burkās, var aizvalcēt ar metāla vāciņiem, var ar griežamajiem vāciņiem. Uzglabā pagrabā vai ledusskapī.

Iesūtīja: cate

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!