<a rel="cc:attributionURL" href="http://www.flickr.com/photos/sindykids/">sⓘndy°</a> / <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/">CC</a>
Siera - ķimeņu vafeles sanāk zeltaini brūnas, ļoti trauslas, lūztošas, sausas, viegli sāļas ar izteiktu ķimeņu garšu.
45Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
150 grīvēts siers (Holandes, Krievijas var arī Latvijas)200 gskābs krējums150 gmargarīns3 TKķimenes190 gmilti0.5 TKsoda

Pagatavošana

1

Margarīnu izkausē. Liek bļodā sieru, uzlej margarīnu, pievieno krējumu, ķimenes, miltus un sodu. Visu sastrādā mīklā.

2

Vafeļnīcā liek 5 mazas mīklas bumbiņas (katru 1/3 tējk. lielu), aizver, piespiež un cep 1 minūti un 10 sekundes - zeltainas vafelītes.

*ja vafeles uzglabājamas, tad slēgtā traukā, vēlams - aukstumā. Šīm vafelēm es lietoju veco padomju laika vafeļu pannu.

*sanāk ~90-95 vafeles.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!