8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
100 gmilti100 gsviests100 grīvēts siers40 grīvēts cietais siers pārkaisīšanai šķipsnasāls olas dzeltenums ķimenes magones vai sezama sēkliņas
Pagatavošana
1
Atdzesētu sviestu sagriež mazos gabaliņos vai sarīvē uz rupjās rīves un miltiem, pievieno sieru un garšvielas.
2
Ar aukstām rokām samīca gludu mīklu un liek ledusskapī vismaz uz stundu (vislabāk, ja vakarā samīca un no rīta cep).
3
Mīklu izrullē ~ 3 mm biezu, ar nazi sagriež standziņās. Cepumus liek uz plāts, kas apklāta ar cepampapīru, pārziež ar sakultu olas dzeltenumu, pārkaisa ar sieru un apbārsta ar ķimenēm, magonēm vai sezama sēkliņām.
4
Cep līdz 180 – 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes zeltaini dzeltenus.
Cepumiem nedrīkst ļaut pārcepties, jo tad tie piedeg un paliek rūgteni.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit