140Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgGouda siers1 ķiploka daiviņa40 gdžins baltmaize0.5 TKbaltie pipari šķipsnarīvēts muskatrieksts1 lbaltvīns1 TKcukurs1 citrona sula1 ĒKkartupeļu milti1 tasesaldais krējums
Pagatavošana
1
Sieru sarīvē, pievieno saspiestu ķiploku, aplej ar džinu un noliek uz 2 stundām, lai ievelkas.
2
Pēc tam sieru uz lēnas uguns maisot izkausē, pievieno piparus, muskatriekstu, baltvīnu un citrona sulu. Labi samaisa.
3
Kartupeļu miltus izšķīdina ½ tasē ūdens, pievieno krējumu un to piemaisa siera masai, visu uzkarsē.
4
Trauku ar siera masu uzliek uz speciālas plītiņas ar regulējamu liesmu.
5
Maizi salauž vai sagriež gabaliņos un mērcē siera masā.
* ja nav speciālas plītiņas un ja pārāk lēni ēd, siera masa sabiezē. Tad to atkal uzsilda.
* baltmaizes vietā var mērcēt gaļas gabaliņus, puķkāpostu, burkānu, saldo papriku, svaigu vai marinētu gurķi.
Iesūtīja: Vineta
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit