Foto: DELFI
Siera fondī jaukai vakara pasēdēšanai.
140Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgGouda siers1 ķiploka daiviņa40 gdžins baltmaize0.5 TKbaltie pipari šķipsnarīvēts muskatrieksts1 lbaltvīns1 TKcukurs1 citrona sula1 ĒKkartupeļu milti1 tasesaldais krējums

Pagatavošana

1

Sieru sarīvē, pievieno saspiestu ķiploku, aplej ar džinu un noliek uz 2 stundām, lai ievelkas.

2

Pēc tam sieru uz lēnas uguns maisot izkausē, pievieno piparus, muskatriekstu, baltvīnu un citrona sulu. Labi samaisa.

3

Kartupeļu miltus izšķīdina ½ tasē ūdens, pievieno krējumu un to piemaisa siera masai, visu uzkarsē.

4

Trauku ar siera masu uzliek uz speciālas plītiņas ar regulējamu liesmu.

5

Maizi salauž vai sagriež gabaliņos un mērcē siera masā.

* ja nav speciālas plītiņas un ja pārāk lēni ēd, siera masa sabiezē. Tad to atkal uzsilda.
* baltmaizes vietā var mērcēt gaļas gabaliņus, puķkāpostu, burkānu, saldo papriku, svaigu vai marinētu gurķi.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!