Foto: Shutterstock
Smilšu mīkla un biezpiens virsū, mellenes iekšā un prieks sejās.
100Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 14
240 gmilti60 gcukurs1 šķipsnasāls1 gab.ola 2 pilieni mandeļu esence120 gmargarīns500 gmellenes500 gbiezpiens75 gcukurs0.5 gab.citrona sula0.5 gab.citrona miziņa2 ĒKkartupeļu milti3 gab.olas

Pagatavošana

1

Mīklas gatavošana: Samaisa miltus, sāli un cukuru. Mīklu izlikt uz galda, uztaisīt centrā iedziļinājumu un iesist olu. Pievienot mandeļu esenci un sagriezto kubiņos aukstu margarīnu. Samaisiet mīklu un ielikt ledusskapī uz 30 minūtēm.

2

Pildījums: Mikserī sajaukt biezpienu, cukuru, citronu sulu, miziņas un kartupeļu miltus. Pielikt klāt 1 olu un 2 dzeltenumus. 2 olu baltumus saputot (putot 4 minūtes) ar šķipsniņu sāls un iecilāt pie biezpiena.

3

Tortes veidni 26 cm diametrā pārklāt cepešpapīru. Mīklu plāni izrullēt starp divām cepešpapīra loksnēm un pārklāt ar to veidnes pamatni un malas.

4

Tad iekšā izlikt mellenes un biezpiena masu.

5

Cept 55 minūtes 200*C. Gatavo kūku pārkaisīt ar pūdercukuru.

Iesūtīja: viki

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!