šokolādes želeja
Foto: Shutterstock
Šokolādes ķīselis vai želejveida deserts, ko pasniedz ar putukrējumu, aukstu pienu vai ar skābenu dzērveņu ķīseli.
15Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 lpiens200 gšokolāde0.5 glāzecukurs2 ĒKkakao3 ĒKkartupeļu milti1 TKvaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Uzkarsē 800 ml piena, kam pievieno gabaliņos sadrupinātu šokolādi, kakao, cukuru, vaniļas cukuru un uzvāra.

2

Tad katliņa saturam pievieno 200 ml auksta piena iemaisītu kartupeļu cieti un maisot vēlreiz uzvāra.

3

Karstu salej porciju trauciņos un atdzesē. Pasniedz ar putukrējumu vai cepumiem.

* lai ķīselis sanāktu biezs, vajag vairāk cietes. Tad to atdzesētu var sagriezt kubiciņos un pārliet ar kādu augļu ķīseli (es pārsvarā taisu no dzērvenēm).

Iesūtīja: Lacerna

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!