Sastāvdaļas
Pagatavošana
Mandeles apgrauzdē, noņem brūno miziņu un samaļ blenderī līdz smalkai drupatu konsistencei.
Samaisa miltu ar kakao un cepamo pulveri.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus saputo ar pusi, no cukura daudzuma, līdz tas izkūst un rodas gaišas, stingras putas. Olu baltumus puto, līdz sāk veidoties putas, tad pievieno atlikušo cukuru un saputo blīvās, stingrās putās.
Olu dzeltenumiem caur sietiņu piesijā sastāvdaļas un samaltās mandeles. Pievieno trešdaļu olu baltumus un lēni iecilā līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno atlikušos olu baltumus.
Pannu (30 x 40 cm) izklāj ar cepamo papīru un viendabīgā kārtā ielej biskvīta mīklu. Cep 190*C temperaturā 12-15 minūtes. Pārbaudei iedur kociņu: ja tas izņemot ir sauss - biskvīts gatavs.
Gatavo biskvītu apgāž uz dvielīša, kas nokaisīts ar cukuru un satin rullīti. Lauj nedaudz atdzist.
Maskarpones sieru (var aizvietot ar vājpiena biezpienu un saputotu saldo krējumu) samaisa ar apelsīnu sulu un cukuru.
Biskvīta rullīti attin, ieziež ar siera masu un dzērveņu ievārījumu, cenšoties biezāku kārtu ielikt tuvākajā malā, bet plānāku tālākajā. Rullīti rūpīgi satin un liek ar tinuma vietu uz leju.
Dekorēšanai ūdens peldē izkausē šokolādi.
Cukuru saputo ar sviestu, kam ir istabas temparatūra un nepārtraucot putot, pievienu izkausēto šokolādi.
Gatavo rullīti pārklāj ar iegūto masu un dekorē ar dzērvenēm.
Iesūtīja: