50Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
200 gtumšā šokolāde200 gmargarīns vai sviests3 gab.olas200 gcukurs200 gkviešu milti25 gmargarīns vai sviests100 gsaldais krējums150 gtumšā šokolāde
Pagatavošana
1
Šokolādi un taukvielas katliņā uz lēnas uguns izkausē.
2
Olas un cukuru saputo, pievieno miltus un šokolādi.
3
Mīklu lej ar taukvielām ieziestā kūkas veidnē (diametrs aptuveni 26 cm). Kūku cep 175°C 30 minūtes, pēc tam atdzesē.
4
Uz lēnas uguns izkausē glazūrai taukvielas, krējumu, šokolādi samaisa viendabīgā masā, atdzesē. Ar glazūru apziež kūku, liek vēsumā.
5
Ledusskapī var glabāt aptuveni nedēļu.
Padoms: miltu vietā var likt maltus riekstus, kā arī iesaku izmantot sviestu nevis margarīnu. Teorētiski – lai kūkā iekšā būtu šķidra šokolāde, mīklā iejauc šokolādes gabaliņus, tad tie cepoties izkūst.
Iesūtīja: eklers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit